Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Scheuren

Scheuren algemeen

Scheuren in metselwerk

Scheuren in beton

Oplossingen voor scheuren

Scheuren in metselwerk worden vaak veroorzaakt door zettingen in de ondergrond of door andere bouwkundige gebreken. Scheuren in metselwerk zijn niet mooi en kunnen leiden tot problemen in de bouwconstructie.


Last van scheurvorming in een monument
 
Scheuren in de muren van monumentale panden worden meestal veroorzaakt door zettingen van de ondergrond. De onderkant van het gebouw ‘beweegt’ door verandering van grondwaterstanden. Oude gebouwen zijn niet berekend op zwaar verkeer en verkeersdrempels. Ook bij een scheur in de muur van een monument hoeft u niet direct actie te ondernemen. Pas als de scheur groter wordt of er steeds meer scheuren bijkomen is er actie gevraagd.

Last van scheurvorming in een modern gebouw 
Omdat er steeds sneller gebouwd wordt, komen er in de moderne bouw steeds vaker scheuren voor. Aan de mortel, cement en stukwerk worden allerlei extra sneldrogende materialen toegevoegd en dat komt de kwaliteit van de bouw niet ten goede.

Wanneer tot actie overgaan 
Als u het gevoel heeft of merkt dat de scheur in de muur van uw kantoor, huis, balkon, garage, kelder, schuur of zwembad groter wordt, hoeft dat nog niet te betekenen dat u gevaar loopt. U hoeft dus niet meteen actie te ondernemen maar houdt u het wel in de gaten. Als u toch twijfelt, maak gerust een afspraak dan kunnen we zien of er werkelijk iets moet gebeuren. Kleine scheuren en ondiepe scheuren zijn niet te voorkomen.
Heeft u een scheur in de muur van uw kelder waardoor u een lekkage heeft? Of loopt uw zwembad leeg door een scheur? Uiteraard is het dan noodzakelijk om tot actie over te gaan.

Klik hier voor de oplossingen.