Scheuren in muren repareren

Zitten er scheuren in de muren van uw woning? Helaas kunnen scheuren in muren zowel bij oude en nieuwe gebouwen voorkomen. Ook in beton en metselwerk kunnen scheuren voorkomen. Scheuren in muren worden vaak veroorzaakt door plotselinge temperatuur- en vochtwisselingen. Door de eigenschappen van steen, mortel en beton kunnen muren en beton gaan werken.

Externe factoren hebben echter ook invloed. Grondverzakkingen, verandering van grondwaterstanden, zwaar verkeer en aanleg van verkeerdrempels kunnen ook scheuren in uw muren veroorzaken.

Gevaar en herkenning

Het gevaar van scheuren in uw muren is de kans dat vocht uw woning binnentreedt met alle vochtproblemen van dien. Naast vochtproblemen kunt uw woning ook structurele problemen ondervinden. Heeft u het gevoel dat de scheuren in uw muren groter worden? Dit betekend niet direct dat er een gevaar is ontstaan. Kleine ondiepe scheuren zijn niet te voorkomen en in het metselwerk van ieder huis te ontdekken.

Wanneer er lekkage is opgetreden is het van belang om deze zo snel mogelijk te dichten.

Reparatie

Scheuren in muren repareren gebeurd eigenlijk altijd door middel van het verlijmen, vullen en injecteren van de scheuren. Mogelijkheden zijn uiteraard altijd bespreekbaar. Verlijming is conform de CUR56 norm. De verlijming moet een dusdanige sterkte hebben dat bij beproeving de nieuwe breuk in het beton plaatsvindt en niet in het verlijmde breukvlak.

> Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.