Scheuren in muren en stucwerk

Heeft uw scheuren in muren en scheuren in stucwerk? Door temperatuurwisselingen, grondverzakkingen, wisselende waterstanden, zwaar verkeer, verkeersdrempels en verbouwing- of constructiefouten kunnen scheuren in muren en stucwerk ontstaan. Zowel in oude en nieuwe gebouwen komen scheuren voor. Beton en metselwerk kunnen, afhankelijk van de situatie, erg gevoelig zijn voor scheuren in stenen en mortel.

Het gevaar van scheuren in muren en scheuren in stucwerk is vocht wat de ruimte door een scheur kan binnentreden. Het verwaarlozen van scheuren leidt tot vochtproblemen en vochtproblemen leiden tot nog veel vervelendere situaties.

Scheuren in metselwerk

In de meeste gevallen worden scheuringen in metselwerk veroorzaakt door grondverzakkingen maar vaak treft dit wat oudere gebouwen. Bij moderne gebouwen komen scheuringen echter ook voor in muren en stucwerk. Aan de cement, mortel en stucwerk worden tegenwoordig extra sneldrogende grondstoffen toegevoegd waardoor de kwaliteit verminderd. Voor meer informatie klikt u hier of neem direct contact op met BV Frank.

Scheuren in beton

Ondanks dat beton erg sterk is, kunnen scheuringen voorkomen. Scheuren in beton worden vaak veroorzaakt doordat het materiaal krimpt.

> Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.