Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Scheuren

Scheuren algemeen

Scheuren in metselwerk

Scheuren in beton

Oplossingen voor scheuren

Scheuren in beton
Beton is er in alle soorten en maten, denk aan onderwaterbeton, hogesterktebeton, zelfverdichtend beton of schuimbeton. Maar ondanks alle voorzieningen, scheuren vloeren en wanden toch. Veel voorkomende scheuren in beton zijn ‘krimpscheuren’. Vaak zorgt de scheurvorming ervoor dat er lekkage ontstaat, dit is door middel van injecteren af te dichten. Wanneer de constructie in gevaar komt door scheurvorming, kunnen de scheuren constructief worden verlijmt. Komen er scheuren in de vloer van bijvoorbeeld een parkeergarage? Dan kunnen ondanks dat deze scheuren niet watervoerend zijn, toch leiden tot ernstige schade van de wapening. De oorzaak hiervan is de dooizouten die meegenomen worden door het verkeer.

Wanneer tot actie overgaan 
Als u het gevoel heeft of merkt dat de scheur in de muur van uw kantoor, huis, balkon, garage, kelder, schuur of zwembad groter wordt, hoeft dat nog niet te betekenen dat u gevaar loopt. U hoeft dus niet meteen actie te ondernemen maar houdt u het wel in de gaten. 

Als u toch twijfelt, maak gerust een afspraak dan kunnen we zien of er werkelijk iets moet gebeuren. Kleine scheuren en ondiepe scheuren in beton zijn niet te voorkomen.  Heeft u een scheur in de muur van uw kelder waardoor u een lekkage heeft? Of loopt uw zwembad leeg door een scheur? Uiteraard is het dan noodzakelijk om tot actie over te gaan. > Klik hier voor de oplossingen.