Muur impregneren

Soms slaan muren door wat vaak wordt veroorzaakt door wind en regen of als een gevel is gereinigd. Als dit het probleem is kan een gevel worden geïmpregneerd dit is een damp-open maar waterwerend-systeem.

Dit product wordt ook toegepast op de gebroken kalkzandstenen. Deze stenen zijn zo gevoelig voor vervuiling dat ze niet worden geïmpregneerd voor de waterafstotendheid. De gebroken kalkzandstenen worden dan juist geïmpregneerd om een beschermende laag te vormen tussen de stenen en vuil.

De waterafstotendheid wordt gegarandeerd voor 10 jaar en werkt zeker tot 15 jaar. De vuilafstotendheid werkt afhankelijk van de locatie tussen de 5 en 7 jaar.

Het impregneren van uw (spouw)muren is in principe het waterdicht maken van (spouw)muren. Wanneer u weet dat een bepaalde muur veel doorslaand vocht doorlaat dan kunt u er goed aan doen om deze muur te impregneren.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht door regen, sneeuw en harde wind wat uw muren “doorslaat”. Vaak betreft dit buitenmuren. Doorslaand vocht komt vaak door scheuren en barsten in muren heen. U herkent doorslaand vocht door stucwerk en behang wat los laat en bijvoorbeeld schimmelvorming. In deze situatie adviseren wij om muren te laten impregneren door BVFrank.

Oplossing

Het impregneren van muren biedt hierbij de oplossing. Door een coating aan te brengen op de muur ontstaat er een extra beschermlaag waar doorslaand vocht niet doorheen kan komen. De coating zorgt er ook voor dat het metselwerk langdurig droog blijft en schimmel en algen dus niet kunnen groeien. Ook de vorst maakt niet meer zo snel schade.

> Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.