Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Grond­stabili­satie

Damwand lekkage

CSM lekkage

Diepwand lekkage

Bodeminjectie

Diepwanden worden veel in Nederland toegepast, denk aan de Noord/Zuid Lijn, Rotterdam CS en Rabobank Nederland in Utrecht. Het is een gewapend betonnen damwand. Simpel uitgelegd wordt er een sleuf gegraven langs een frame. Via een speciale grijper wordt de grond weggegraven en in plaats van grond wordt er een vloeistof in het gat aangebracht (Bentoniet) Een soort dikke yoghurt om de sleuf tegen instorten te beschermen. Wanneer een doorlopende wand moet worden gemaakt, zullen de diverse panelen waterdicht op elkaar moeten aansluiten. Hiertoe worden ten weerszijden van het paneel voorzieningen opgenomen. Vervolgens wordt er een stalen korf in het gat aangebracht, de wapening van de wand. Nu kan het betonstorten beginnen. Het beton wordt onderaf gestort en tegelijkertijd wordt er aan de bovenzijde het Bentoniet weer in spaarbekkens gepompt en gezuiverd voor hergebruik. Omdat je niet kan zien wat je doet, zijn deze wanden zeer grillig van structuur.

De aansluitingen tussen de panelen zijn water- en zandvoerend. Wanneer het door de wand lekkende water de vloer niet raakt, is de wand niet lek. Het afdichten van lekkages in de diepwand is regulier werk, maar dient uiteraard wel te gebeuren door mensen die dit vaker hebben gedaan. Voor calamiteiten dient er direct te worden geïnjecteerd, dit betreft vooral de situatie waarbij zand meespoelt.

 

Wij snappen als geen ander dat je in deze situaties soms snel tot een oplossing moet komen. BVFrank is ingesteld op calamiteiten: 24/7 bereikbaar en direct inzetbaar. Benieuwd naar de kosten?

> Vraag vrijblijvend een offerte aan!