Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Grond­stabili­satie

Damwand lekkage

CSM lekkage

Diepwand lekkage

Bodeminjectie

Een stalen damwand is een grond- en/of waterkerende constructie die uit zichzelf nooit watervoerend zal zijn. De sloten van de damwand kunnen wel watervoerend zijn. Daardoor kunnen oudere damwanden last krijgen van lekkage.

Wat te doen bij een damwandlekkage
Als de lekkage alleen uit water bestaat hoeft dit niet te leiden tot grote problemen. Maar bestaat het ook uit zand, dan dient er meestal direct actie te worden ondernomen. Want als er ook zand weglekt, is er vaak haast geboden om de problemen te verhelpen.

Oorzaken van een damwandlekkage
Een uit het slot gelopen damwand: voor dit probleem wordt er voor ontgraving aan de buitenzijde een injectie gedaan met behulp van een lans. Dit is een preventieve injectie. Tijdens het ontgraven dient daarom een stalen strip te worden gelast.
Een te korte damwandplank, ankergaten en/of verkeerde aansluiting damwand onderwaterbetonvloer: deze zijn door middel van een injectie af te dichten. Soms is injecteren niet nodig en zijn andere oplossingen beter geschikt. Wij adviseren u graag.

 

Wij snappen als geen ander dat je in deze situaties soms snel tot een oplossing moet komen. BVFrank is ingesteld op calamiteiten: 24/7 bereikbaar en direct inzetbaar. Benieuwd naar de kosten?
>  Vraag vrijblijvend een offerte aan!