Betonrot herstellen prijs

De uiteindelijke kosten voor het herstellen van betonrot zijn afhankelijk van de omvang en de schade. Door ons te bellen en foto’s aan ons door te sturen kunnen we al wel snel een indicatie geven.

Wat is betonrot?

Wanneer de wapening in het beton gaat roesten spreken we van Betonrot. Betonrot wordt ook wel carbonatatie genoemd. Het stofje Calciumchloride is hiervoor verantwoordelijk en vreet de bewapening van binnenuit op. In de meeste gevallen betreft betonrot huizen die gebouwd zijn tussen 1965 en 1983.
Pak betonrot altijd zo vroeg mogelijk aan om schade te beperken.

Hoe herkent u betonrot?

U herkent betonrot door metalen delen in beton die erg verroest zijn, afgebrokkeld beton wat onder uw vloer ligt, roestplekken rondom de bewapening van het beton, roodbruine en donkere vlekken op het balkon en scheuren in het beton.

Wanneer er isolatie aan de onderzijde van de vloer is aangebracht kunt u het type vloer en betonrot niet vaststellen. De isolatie zal gedeeltelijk verwijdert moeten worden bij de ribben om een goede beoordeling te kunnen maken.

Oplossingen

Het corrosieproces is niet te beperken door middel van schelpen, zeil of isolatiemateriaal. Vochttoetreding vanuit de woning blijft bestaan.

Lijmwapening, PCC mortel, een slijtlaag en een betoncoating zijn een paar mogelijke oplossingen tegen betonrot die BVFrank uitvoert. Er zijn een aantal verschillende oplossingen beschikbaar. BVFrank adviseert u. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het repareren van beton.


> Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.