Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Beton­reparatie

Algemeen

Carbonatatie

Chloriden

Oplossingen

In veel gevallen kan beton op de aangetaste plekken gerepareerd worden. Hieronder leest u welke methoden we hierbij toepassen en de werkzaamheden die we uitvoeren.

Oplossingen bij schade aan beton

Lijmwapening

Uit onderzoek was gebleken dat de balken na de verbouwing niet sterk genoeg waren voor de huidige belasting volgens berekening van de constructeur. Besloten werd om de balken te voorzien van lijmwapening. Na uitvoerig overleg zijn de werkzaamheden aan ons gegund door de goede voorbereiding met een daarbij behorende prijsstelling.

De wapening moest geplakt worden in een situatie waarbij de vloerafwerking al klaar was. Dit alles is gebeurd met de minste overlast voor de opdrachtgever.

PCC Mortel

Vaak wordt het loszittende beton verwijderd en vervolgens gerepareerd met een PCC mortel. Dit is een minerale mortel welke is voorzien van toeslagstoffen ten behoeve van krimp, hechting en uitharding. Maar er zijn ook andere methodes voor betonherstel. De keuze hangt af van de soort betonschade, de aard en omvang en de noodzakelijke instandhoudingstermijn. Wij adviseren u graag.

 

Slijtlagen aanbrengen en vloeren afwerken door middel van een coating zijn ook oplossingen.

Slijtlaag aanbrengen

Onder betonherstel valt ook het aanbrengen van slijtlagen op bijvoorbeeld bruggen en parkeergarages. Een slijtlaag is een dun laagje kunsthars, waarin afstrooimateriaal als toplaag wordt aangebracht. Het wordt aangebracht op brugdekken van hout, metaal of beton en moet voorkomen dat het brugdek slijt of roest. Maar het vermindert ook de gladheid en vergroot daardoor de veiligheid.

 

Betoncoating

Het aanbrengen van een betoncoating op balkons of vloeren valt ook onder betonherstel. Uw balkon of terras heeft te lijden onder de weersomstandigheden. Het moet bestand zijn tegen weer en wind. Betoncoatings zijn niet alleen voor esthetische toepassingen, maar beschermen ook het beton tegen aantasting door het milieu; denk aan water en CO2.

 

Er zijn meerdere redenen om een betoncoating aan te brengen:
– bescherming en impregnering van constructiedelen, zoals balkons, galerijen en/of vloeren
– versterken, egaliseren, herstellen, impregneren en verven van betonnen vloeren
– ter voorkoming van corrosie
– voor het aanbrengen van voegafdichtingen
– om esthetische redenen

 

Er zijn veel verschillende betoncoatings beschikbaar. Wij adviseren u graag in de keuze van de juiste betoncoating. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in het repareren van beton.

Vraag vrijblijvend een offerte aan