Vochtwering

Betonreparatie

Lekkages

Scheuren

Grondstabilisatie

Onze vijf werkterreinen

 •   Vochtwering

 •   Betonreparatie

 •   Lekkages

 •   Scheuren

 •   Grondstabilisatie

Beton­reparatie

Algemeen

Carbonatatie

Chloriden

Oplossingen

Lijmwapening (koolstoflamellen)

 

Lijmwapening wordt toegepast om van een bestaande constructie de capaciteit te verbeteren, versterken of te repareren. Bij lijmwapening worden koolstoflamellen gebruikt. Lijmwapening is een specialistische renovatiemethode.

Lijmwapening is in vergelijking met staal in staat het drievoudige aan trekkracht op te nemen en is niet onderhevig aan corrosie. Deze methode kan worden toegepast voor o.a. verbeteringen aan de betonconstructie, zoals het verminderen van scheurbreedten, het tegengaan van vervormingen en spanningsvermindering in het wapeningsstaal.

Te denken valt aan: het versterken van bruggen en vloeren (voor bijvoorbeeld nieuwe machines in een gebouw) en andere gebruiksveranderingen.

Bij het aanbrengen van lijmwapening worden koolstoflamellen gebruikt welke zijn ontworpen voor structurele versterking van o.a. beton. De koolstoflamellen worden opgelijmd als uitwendige lijmwapening.

Het berekenen van de hoeveelheid en soort koolstoflamellen en welke eindverankering moet worden toegepast wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde constructeur. Hij bepaalt uiteindelijk de hoeveelheid koolstoflamellen op basis van de verstrekte gegevens. Er zal dan ook altijd rekening moeten worden gehouden met een voorbereidingstijd van een aantal weken. Tevens zal er een onafhankelijk bedrijf moeten worden ingeschakeld voor de hechting van de koolstoflamellen.

Er zijn ook beperkingen aan lijmwapening; de toegepaste lijm is niet brandwerend. Indien dit een risico blijkt te zijn, dan dient te lijmwapening na het monteren brandwerend te worden afgewerkt.

Wij, BVFrank, kunnen het gehele traject inzake het aanbrengen van lijmwapening en koolstoflamellen als uitvoerend bedrijf voor u coördineren.

Benieuwd naar de kosten voor lijmwapening (koolstoflamellen)?
> Vraag vrijblijvend een offerte aan!