Aardbevingsschade

Door aardbevingsschade kunnen er scheuren in muren ontstaan maar dit geld ook voor kelderwanden. Als deze kelderwanden water krijgen ontstaan er lekkages in de kelder dit willen wij graag voor u verhelpen door middel van injecteren.

Onder aardbevingsschade verstaan we onder andere scheuren en barsten in metselwerk en beton. Ondanks dat aardbevingen gevaarlijk zijn voor de structuur en integriteit van gebouwen zijn er meer langdurige gevaren zoals scheuren en lekkages.

De eigenschappen van metselwerk en beton zijn niet optimaal voor een aardbeving omdat ze niet flexibel meewerken met de krachten van een aardbeving. Hierdoor ontstaan scheuren en kieren in het metselwerk en het beton.

Gevaar

De scheuren en barsten in de muren veroorzaakt door de aardbevingsschade leiden tot lekkage en doorslaand vocht. Regen en wind hebben een weg naar binnen via de scheuren. Hierdoor komt er veel vocht in de spouw en uiteindelijk de woning. Het hoge vochtgehalte van de woning leidt uiteindelijk weer tot schimmelvorming, zwarte plekken en stank. Schimmelvorming is gevaarlijk voor de mens.

Oplossingen

Wanneer er sprake is van doorslaand vocht en scheuren na aardbevingsschade dan zijn er meerdere oplossingen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld de betreffende muren impregneren. Eventuele scheuren en barsten kunnen we verlijmen en vullen zodat de gehele muur weer dicht is. In sommige gevallen is de integriteit van een gebouw aangetast en moet het gebouw worden versterkt. Ook hiervoor kunt u BVFrank inschakelen.

> Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.